טיולים שנתיים במסגרת בית הספר הם בין האירועים המרגשים עבור ילדים, ואכן ילדים רבים ממתינים להם בציפייה מדי שנה. אולם, לילדים הסובלים מחרדה חברתית, טיולים שנתיים יכולים להיות עניין מלחיץ ואף מפחיד במיוחד. מהי חרדה חברתית, כיצד ניתן לטפל בה ובאילו דרכים תוכלו לסייע לילדכם להתמודד עם המצב לקראת הטיול השנתי הקרב ובא? כל המידע מפורט במאמר שלפניכם.
מהי חרדה חברתית?
חרדה חברתית הינה מצב שבו הילד מביע חשש להביך את עצמו בפני חבריו או להתנהג באופן שיגרום לילדים אחרים לבוז לו, להתנכל לו או ללעוג לו. מצבים רבים עלולים להיות מעוררי חרדה עבור ילדים בעלי חרדה חברתית, כמו קריאה בקול רם מול כל הכיתה, השתתפות במשחק חברתי ואף יציאה לטיולים שנתיים יחד עם החברים לכיתה. חשיפתם של ילדים למצבים כאלה יכולה במקרים רבים לעורר בכי, התקפי זעם, התקפי חרדה, קיפאון ועוד. אם אתם חושדים שילדכם סובל מחרדה חברתית, אנחנו ממליצים לכם לקרוא בהרחבה מידע על חרדה חברתית אצל ילדים בפורטל הידע 'איך גדלת', בו כל התוכן המקצועי נכתב על ידי מומחים בתחומם.
כיצד ניתן לטפל בחרדה חברתית?
חושדים שהילד סובל מחרדה חברתית? בראש ובראשונה, מומלץ לשלוח את הילד לפגישה עם פסיכולוג ילדים מומחה שיאבחן שאכן מדובר בחרדה חברתית. בהתאם לאבחנה, ניתן יהיה להתמודד עם הסיטואציה בכמה מישורים, כאשר הבולט שבהם הוא טיפול CBT, הנקרא גם 'טיפול קוגניטיבי התנהגותי'. טיפולי CBT נפוצים מאוד והוכיחו את עצמם כיעילים במיוחד במקרים של חרדה, מאחר שהם מתמקדים בשינוי של דפוסי חשיבה ובחשיפה הדרגתית למקור החרדה. כמו כן, חשוב שלא רק לילד יהיו כלים להתמודד עם החרדה שלו אלא שגם לכם, ההורים, יהיו את מירב הכלים לסייע לילד בהתמודדותו. לשם כך, תוכלו לפנות להדרכת הורים שבה תוכלו ללמוד כיצד ניתן לספק תמיכה הולמת לילד במקרה כזה.
התמודדות עם חרדה חברתית בטיול שנתי
כיצד תוכלו לשלוח את הילד לטיול שנתי ולהיות רגועים? הינה כמה טיפים:
דברו עם המורים
חשוב מאוד שהמורים של הילד, ובמיוחד המחנך/ת, ידעו על מצבו של הילד כדי שיוכלו להיות בבקרה על המתרחש בטיול, לשים לב אם קורה משהו חריג ולסייע לילד להשתלב ביתר קלות. לכן, אנחנו ממליצים לכם ליידע את המורים של הילד בכל הנוגע לחרדה החברתית של הילד, ולבקש מהם שיצרו עמכם קשר בכל מצב שבו הילד מפגין מתקשה או מפגין תסמיני חרדה.
שתפו חבר קרוב
אם לילד יש לפחות חבר קרוב אחד, תוכלו לשתף אותו, יחד עם הוריו, במצבו של הילד שלכם. שיתוף זה יוכל להקל מאוד על הילד שלכם, משום שברגע שהחבר יהיה מודע למצב הוא יוכל לעזור לילד להשתלב יותר מבחינה חברתית ולהיות ער למצוקותיו.
תנו לילד טלפון נייד
אין ספק שאחד הדברים שהכי ירגיעו את הילד בטיול השנתי, וגם אתכם, הוא האפשרות לשוחח עמכם בכל רגע נתון. לשם כך, אנחנו ממליצים לתת לילד טלפון נייד באמצעותו יוכל הילד ליצור עמכם קשר במקרי הצורך.
סיכום
לסיכום, לא מעט ילדים סובלים מחרדה חברתית, מה שעשוי להקשות עליהם מאוד בתפקוד היומיומי במסגרות חברתיות, בעיקר בכל הקשור לבית הספר ולטיולים שנתיים. בכל מקרה שבו אתם חושדים שהילד שלכם סובל מחרדה חברתית, אנחנו ממליצים לכם לגשת לייעוץ מקצועי כדי לקבל את מיטב הכלים להתמודדות עם המצב.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד