התארגנות לקראת יציאה לטיול בחו"ל, היא מעצם טבעה הליך מורכב למדי. גם אם מדובר רק בנסיעה קצרה, אולי במסגרת עבודה ועסקים. אחת הנקודות שבהן חשוב לטפל בהקדם לקראת נסיעה כזו, הוא נושא הוצאת הויזה. אלה כמה דברים, חשוב במיוחד לדעת על כך:
להבין את הדרישות
ראשית, חיוני להבין את התנאים שבהם מדובר בנושא הוצאת אשרת כניסה (ויזה), לגבי המדינות שבהן מתכוונים לבקר. היכן מוציאים את אשרת הכניסה? תוך כמה זמן ניתן להיכנס איתה לאותה מדינה? מה תוקף אשרת הכניסה? עוד נקודה חשובה, היא מהם ההליכים שדרושים בכדי לחדש אותה, כאשר תוקפה נגמר – אולי כאשר אתם עדיין באותה מדינה ומעוניינים להישאר מעבר למה שתכננתם במקור. בירור מידע מדויק כזה, יעזור למשל לגבי הוצאת ויזה להודו בצורה מהירה. כמובן, אם בטיול שלכם מדובר על מעבר בכמה מדינות, נושא הטיפול באשרות הכניסה עשוי לצבור מורכבות. כך שחשוב לטפל בכך באופן מסודר.
לא תמיד דרך השגרירות
המקום הקלאסי להוציא בו אשרת כניסה הוא שגרירות המדינה שבה מדובר בארץ, אבל זה לא תמיד כך. לגבי הודו למשל, השגרירות ההודית בישראל משתמשת לשם כך בשירותי חברה מקומית (חברת ש.מ אשרות).
גם באינטרנט
כידוע, עוד ועוד מנהלות מול עסקים וגופים שונים, הופכות בשנים האחרונות לזמינות לביצוע דרך רשת האינטרנט. גם תהליך הוצאת אשרות הכניסה, זמין לגבי עוד ועוד מדינות גם באינטרנט. כדאי לבדוק אם כך הדבר לגבי המדינה שעבורה אתם צריכים להוציא אשרת כניסה. זאת, מאחר שניתן באופן כזה לחסוך לכם התרוצצויות לא מעטות, זמן ונסיעות.
שהייה רצופה
נקודה טכנית חשובה מאוד, היא לשים לב לנושא "שהייה רצופה". אשרת הכניסה תתיר להישאר בארץ היעד רק לתקופה רצופה מוגדרת. בכדי שלא לחרוג מכך ובכדי למנוע טרחה ואי נעימויות, חיוני להיות מודע לכך מראש. כמובן, ניתן לתכנן את הטיול בהתאם ואף לצאת מאותה מדינה ולהיכנס אליה שוב, בהתאם לשיקוליכם השונים ולתנאי הוויזה.
לא חובה בכל מדינה
ישנן מדינות כמו טייוואן, להן יש הסכם מיוחד עם מדינת ישראל, לפיו אין לישראלים צורך להוציא אשרת כניסה לשם כניסה לאותה מדינה. אם הדרכון יכול להכניס את הנוסע למספר גבוה של מדינות, הדרכון נחשב ל"דרכון חזק". כמובן, הדבר עדיין לא אומר שניתן לשהות באותה מדינה ללא הגבלה – הכול תלוי בתנאים הרשמיים שהוגדרו.
ויזה לטווח ארוך
למי שמתכוון להיכנס למדינה מסוימת שוב ושוב בשנים הבאות, כדאי לבדוק את האפשרות להוצאת ויזה לטווח ארוך. לדוגמה, ויזה לחמש שנים להודו, עם מספר כניסות לא מוגבל. הוצאת ויזות מסוג זה, אופיינית למשל לאנשי עסקים, אשר נוסעים למדינה אחת ספציפית, שוב ושוב. הוצאתה חוסכת כמובן טרחה בעתיד, סביב נושא אשרות הכניסה.
לסיכום
פעולת מורכבות כמו הוצאת ויזה, כדאי לעשות באופן שיטתי ומסודר. טיפול בכך בגישה כזו, גם יקל עליכם מאוד, בפעם הבאה שבה תצאו לחו"ל.