בשנת 2013, נפטר בגיל 93 הרב עובדיה יוסף. מאז, רבים מגיעים אל קברו שבעיר ירושלים, בכדי להתפלל ולהשתטח על ציון קדוש זה. לפניכם הסבר תמציתי על דרכי ההגעה למקום וכמה מילים על הצדיק עצמו, כרקע לכך.
מיקום מרכזי, אשר מקל על הציבור
קברו של הרב עובדיה יוסף נמצא כאמור בעיר ירושלים. זאת, במיקום מרכזי למדי ונוח להגעה מרחבי העיר. תוכלו למצוא דרכי הגעה באתר משיב כהלכה, כמו גם מידע משלים מעניין וחשוב נוסף. למשל נוסח ההשתטחות על קברו, מאמר על מה שכדאי לעשות ביום ההילולא ואפילו תשובה מפורטת לשאלה ההלכתית, האם מותר לבקר בקבר מרן הרב עובדיה יוסף, עם פאה נכרית? (כידוע, הרב התנגד מאוד לנושא הפאות הנוכריות).
כיצד מגיעים?
מיקום הקבר הוא בבית העלמין סנהדריה שבירושלים. הכניסה לבית העלמין היא ברחוב הרב בלוי 1. זהו צומת הרחובות שמואל הנביא ובר אילן והאזור מכונה גם בשם "צומת מרן". בכניסה יש לפנות שמאלה וללכת עד הסוף. כעת תמצאו 4 מדרגות לרדת בהן ושם מימין ממוקם הקבר. הרב עובדיה יוסף קבור לצד אשתו, הרבנית מרגלית יוסף. כך שלמעשה תראו במקום שני קברים מיוחדים, זה לצד זה.
לתשומת ליבכם
כאשר תתכננו להגיע אל קבר הרב, מומלץ לקחת בחשבון את הנקודות הבאות:
- מתי אפשר להגיע? – ניתן להגיע לקבר הרב עובדיה יוסף בכל יום, החל משעה 7:30 ועד חצות. בערבי שבת וחג יש להגיע עד כשעתיים לפני כניסת שבת או חג. בליל ההילולא של הרב עובדיה יוסף (ג’ מר-חשוון) ניתן להגיע לאורך כל הלילה.
- כיצד להגיע למקום? – באזור בית העלמין אין די חניה לרכבים פרטיים. לכן מוטב להתארגן להגעה רגלית או בתחבורה ציבורית.
- מה לגבי הגעת נשים? – לשם הפרדה בין גברים לנשים, נשים מתבקשות לעמוד רק ליד המעקה ולא לרדת אל הקבר עצמו. יוצא מכלל זה המצב ביום ההילולא, שאז מוקמת הפרדה קרוב יותר.
- ומה הכלל לגבי הגעת כוהנים? – גם כוהנים יכולים לבקר, אך להגיע רק עד המעקה.
עוד על הרב עובדיה יוסף
הרב נולד בשנת 1920 בעיר בגדאד, אך בתוך שנים ספורות משפחתו עלתה לארץ ישראל. לימוד תורה והעיסוק בעולם זה, היו במרכז חייו כבר מגיל קטן – תלמוד תורה מגיל 6, לאחר מכן לימודים בישיבת פורת יוסף שבעיר העתיקה ובהמשך הסמכה לרבנות ולדיינות כשהוא בן 20 בלבד. שבע שנים לאחר מכן הוא עבר למצרים, בכדי לשמש כסגן הרב הראשי, אב בית דין וראש ישיבה. לאחר שלוש שנים במצרים, חזר הרב לישראל והמשיך בפעילות כדיין. ב-1968 נבחר הרב עובדיה יוסף לתפקיד רבה הראשי של תל אביב־יפו ובשנת 1972 לרב הראשי (הספרדי) לישראל.
השפעתו הדתית והציבורית
הרב עובדיה יוסף התפרסם בזכות פסיקות חשובות רבות. אלה כללו בין השאר, קביעה בדבר יהדותם של עולי אתיופיה והתרת נישואים עם יהודים קראים. הרב נודע גם בהשפעתו החברתית והפוליטית הרחבה. זאת, במיוחד החל מהקמת מועצת חכמי התורה שהוא היה נשיאה. כזכור, מועצת חכמי התורה הוקמה ב-1983, בתור הנהגה רוחנית עבור תנועת ש"ס. עם השנים, השפעת תנועה זו הוכיחה עצמה כגדולה מאוד וכך גם באופן ספציפי, דעותיו והשפעתו של הרב עובדיה יוסף בהקשר זה.
לסיכום
לאור מעמדו המיוחד של הרב עובדיה יוסף ומיקומו הנוח להגעה של הקבר, מומלץ לכל המתעניינים בקברי הצדיקים שבירושלים, להכיר ציון קדוש זה.